top of page

OVER ONS

1 - DSC_5480-11 compressed.jpg

THERE THERE Company is een makersduo. Hanna Mampuys en Toon Van Gramberen werken sinds 2010 samen als partneracrobaten en circusmakers. Hun werk is een actief zoeken om de wereld om hen heen betekenis te geven. Hun fysieke taal is sterk beïnvloed door hun circuspraktijk, hand-op-handacrobatie, waarbij samenwerkende lijven het uitgangspunt vormen. In hun voorstellingen staat de performer in al zijn kwetsbaarheid en onvolmaaktheid centraal. De focus ligt op inhoud, eerder dan op trucs. Subtiel en met beide voeten op de grond. Circus gestript van alle vooronderstellingen.
 

Toon studeerde af als sociaal werker, Hanna als master in de godsdienstwetenschappen, maar na hun studies storten ze zich volledig op de circuskunsten. Na enkele jaren toeren met het circuscollectief Deux Sans Trois (120 speeldata in 5 landen) richten Toon en Hanna in 2016 THERE THERE Company op, waarmee ze een eerder abstract, dansant circus brengen, gericht naar een volwassen publiek.

Hun eerste voorstelling As long as we (2017-2019) is een duet tussen beide makers, omringd door 100 witte koffiekopjes. De volgende voorstelling Carrying my father (2020-2023) is een stuk over kwetsbare mannelijkheid en vader-zoonrelaties. Op scène staan vier volwassen acrobaten samen met hun vader. In 2022 maakten ze Chaïm, waar een mezzosopraan, een acrobate en een kind elkaar ontmoetten in een acrobatische 'ode aan adem'. In 2025 zal 'Hugs & Handshakes' in première gaan. Een outdoor voorstelling over fysieke ontmoeting, waar de grenzen tussen performers en publiek lijken te vervagen.

 

Naast hun eigen werk binnen THERE THERE Company zijn Toon en Hanna ook actief als regisseur en coach voor andere gezelschappen en als (gast)docent voor circusscholen. Zo creëerde Hanna onder de vleugels van fABULEUS de circus-dansvoorstelling Softies (2020-2021) en voor Cirkus in Beweging de jongerenproductie DYNE. Toon regisseerde de jongerenproductie Piquet (Cirkus in Beweging). Daarnaast hebben ze ook een sterke band met Circusmagazine, het driemaandelijks tijdschrift voor de circuskunst: Hanna was jarenlang lid van de redactie en schreef een vijftiental artikels. Toon was twee jaar lang columnist en redactielid.
 

THERE THERE Company is doorheen de jaren uitgegroeid tot een vaste waarde met een uitgesproken aanwezigheid in het Vlaamse circus- en podiumkunstenveld. Het gezelschap heeft een langlopende samenwerking (2021-2025) met circuswerkplaatsen CIRKLABO en Dommelhof/Theater op de Markt. Ze worden ondersteund door Stad Leuven en beheren een eigen repetitie- en creatieruimte in Leuven 'deRUIMTE', samen met drie andere podiumgezelschappen: Collectief dOFt, Tout Petit en Collectief Verlof.

bottom of page