OVER ONS

HET GEZELSCHAP

THERE THERE Company is een makersduo. Hanna Mampuys en Toon Van Gramberen werken sinds 2010 samen als partneracrobaten en circusmakers. Hun werk is een actief zoeken om de wereld om hen heen betekenis te geven. Vanuit hun circuspraktijk, hand-op-hand acrobatie, zijn samenwerkende lijven een uitgangspunt in hun fysieke taal. De performer staat centraal in hun voorstellingen waar ze eerder focussen op inhoud dan op tricks. Subtiel en met beide voeten op de grond. Circus gestript van alle preconcepties.

 

Na enkele jaren touren met het circuscollectief Deux Sans Trois, richtten Toon en Hanna in 2016 THERE THERE Company op, waarmee ze een eerder abstract, dansant circus brengen, in eerste instantie gericht naar een volwassen publiek. De eerste voorstelling 'As long as we' (2017-2019) is een duet tussen beide makers, tussen 100 witte koffiekopjes. 
De volgende voorstelling 'Carrying my father' (2020-2023) is een stuk over kwetsbare mannelijkheid en vader-zoonrelaties. Op scène staan vier volwassen acrobaten samen met hun vader.
I
n 2022 staat een nieuwe creatie gepland 'Chaïm' waar klassieke zang en acrobatie elkaar ontmoeten in een acrobatische 'ode aan adem'.

 

THERE THERE Company is inmiddels een vaste waarde met een uitgesproken aanwezigheid in het circus- en podiumkunstenveld.

Het gezelschap heeft een langlopende samenwerking (2021-2025) met circuswerkplaatsen Cirklabo en Theater op de Markt.

Ze worden ondersteund door Stad Leuven en beheren een eigen repetitie- en creatieruimte in Leuven 'deRUIMTE', samen met drie andere podiumgezelschappen: Collectief dOFt, Tout Petit en Collectief Verlof.

OVER ONS

Toon is sociaal werker van opleiding, Hanna is master in de godsdienstwetenschappen maar al tijdens hun studies lonkte een andere carrière. Toon was een fanatieke jongleur, Hanna zette haar eerste stappen op scène al vroeg als danseres. Toen ze elkaar ontmoetten in de Leuvense circusschool 'Cirkus in Beweging' ondekten ze hun gedeelde fascinatie voor podiumkunsten en het plezier van samen hand op hand acrobatie te trainen. Al snel werd circus niet enkel een passie maar ook werk: als artiesten, makers en lesgevers timmerden ze aan hun weg in het professionele circusveld. Eerst met het circuscollectief Deux Sans Trois, wat later met THERE THERE Company zochten ze naar manieren om hun artistieke ideeën te vertalen naar een podium. Intussen werken ze als makers en coaches ook regelmatig voor andere huizen of gezelschappen.

 

Toon en Hanna zijn sterke stemmen in het Vlaamse circus- en podiumkunstenlandschap. Met een eigenzinnige visie op wat circus kan zijn en wat de rol van een podiumkunstenaar is in onze hedendaagse samenleving.